Blogger news

Friday, June 1, 2012

Prudential BSN Takaful


Seperti mana yang anda sedia maklum di negara ini terdapat pelbagai syarikat insurans dan Takaful khasnya yang mana menyediakan pelbagai pelan takaful dan insurans mengikut keperluan dan bajet individu. Namun di sini suka saya nyatakan kenapa anda perlu memilih pelan takaful khususnya dari Prudential BSN Takaful.

8 SEBAB UTAMA Menapa Anda Harus Memilih Prudential BSN Takaful?

1. Pengalaman 154 tahun di dunia dan 88 tahun di Malaysia. Jika ditanya hospital pakar contohnya  Ampang Puteri, Gleaneagles, SJMC, Takaful apa yang membayar claim bil hospital dengan cepat, (good pay master)…mereka akan jawab "Prudential BSN Takaful".

2. Prudential BSN merupakan syarikat antarabangsa yg mempunyai kepakaran insuran yg mendapat lesen takaful di Malaysia (bergabung dengan BSN 51% saham, Prudential 49%). Sebab itu kena pilih syarikat yg kukuh, ada jaminan syarikat akan tetap wujud walau beratus tahun akan datang.

3. Satu-satunya syarikat yang mencatat rekod jualan tertinggi di Malaysia melebihi RM 1Billion. Apakah maksud disebalik angka ini? Sudah tentu kepercayaan terhadap produk dan servis syarikat.

4. Produk komprehensif. Ada investmet, retirement, education, medical card, investment link, takaful dan saving.

5. Syarikat takaful pertama menawarkan plan medical card, pelaburan, pendidikan,pesaraan,dll

6. Kadar keuntungan tinggi tahun 2007- 33%, sila lihat majalah Personal Money Jan 2008.

7. Prudential kerana kepakaran 154 tahun dan BSN syarikat milik kerajaan..”

8. Agen yang berdedikasi serta terlatih sedia mendengar dan memahami keperluan anda dalam memilih pelan takaful yang bersesuaian.

Jadi sekiranya anda tercari-cari apakah produk takaful yang dapat memenuhi keperluan perlindungan takaful, laman ini adalah untuk Anda dan InsyaAllah saya akan sedia membantu melengkapkan keperluan anda.


0 comments:

Post a Comment