Blogger news

Hubungi saya untuk temujanji di 012 6543 629

Ejen TakafulPrudential sepenuh masa yang sentiasa bersedia berkhidmat untuk anda dan keluarga anda Sediakan perlindungan sebelum terlambat. Menyediakan perkidmatan konsultasi percuma ke seluruh Malaysia.

Pelan TERBAIK Untuk Keluarga Anda

Lindungilah keluarga anda dengan pelan terbaik dari kami.

ELAKKAN diri anda MUFLIS akibat sakit.

Ramai hutang Kad Kredit, bank untuk jelas bil perubatan swasta tinggi

Bila pesakit tidak dilindungi insurans

Dengan kos perubatan semakin menningkat, polisi insurans khususnya untuk penyakit kritikal menjadi AMAT PENTING.

BARAH, pembunuh dalam diam.

RM300,000 untuk rawat Barah. Jangan biarkan diri anda terbeban akibat terlambat membuat keputusan.

Thursday, May 18, 2017

MEDICAL CARD PRUBSN HEALTH ENRICH+ (HE+)

Medical Card HE+ yang terkini ditawarkan oleh PruBSN Takaful Berhad. Terdapat beberapa kelebihan berbanding dengan medical card yang sebelumnya iaitu Health Enrich (HE)....




Fungsi asas medical card HE+ ini adalah sama dengan medical card plan yang sebelumnya, iaitu memberi perlindungan kewangan untuk rawatan di hospital sama ada disebabkan oleh penyakit atau kemalangan atau kecederaan.

Tetapi, Pelan terbaru HE+ ini mempunyai ciri2 tambahan terbaru yang menarik 

Antara kelebihan utama medical card HE+ ini adalah : 


1. ANNUAL LIMIT (HAD TAHUNAN) AKAN MENJADI 2 KALI GANDA jika client disahkan mengidap 3 jenis sakit kritikal (cancer, sakit jantung dan dialysis buah pinggang)

Apabila client disahkan mengidap salah satu dari 3 penyakit di atas (Sakit Jantung, Dialysis atau Cancer), annual limit (had tahunan) akan dibuka sebanyak 2 kali ganda dari amount limit sedia ada. Ini membolehkan client untuk membiayai kos rawatan yang mungkin melebihi limit tahunan sedia ada. 

Dalam kebanyakkan kes, sekali client kena je salah satu penyakit nie, biasanya kos rawatan akan melonjak tinggi terutamanya pada permulaan rawatan. Jadi, HE+ membuka had tahunan supaya dapat menampung kos rawatan yang tinggi tersebut.

Limit ini pula akan terus jadi double walau pun ditakdirkan client sembuh dari penyakit...jadi, kalau berlaku penyakit lain yang memerlukan kos rawatan tahunan yang tinggi, ia sangat membantu client daripada mengeluarkan wang sendiri untuk kos rawatan yang tinggi.

Namun, client perlu bijak menggunakan limit tersebut, jangan simply masuk hospital dan gunakan kalau bukan bebetul perlu, kerana berkemungkinan ada pihak2 yang akan mengambil kesempatan dengan mengenakan bayaran yang lebih tinggi bila mengetahui limit anda telah pun dibuka kepada 2 kali ganda.


2. ELAUN RAWATAN UNTUK PENYAKIT JANTUNG, KANSER atau DIALYSIS


Medical Card HE+ menawarkan elaun harian (tertakluk kepada had maksimum yang ditawarkan, sehari RM 100..dan had maksimum setahun dan seumur hidup bergantung kepada plan yang client ambil.) kepada client. Ini kerana, apabila client mendapatkan rawatan sakit kritikal (3 di atas)...terdapat kos2 lain selain dari kos perubatan. Iaitu kos pengangkutan, upah orang nak bantu dalam process pergi, semasa dan balik dan pelbagai kos2 lain yang tak boleh nak claim under medical card. Jadi, elaun ini akan memberikan kelegaan kepada client. Ini adalah ciri2 istimewa medical card HE+ dari PruBSN.

Walau pun amount claim tidak banyak, tapi sekurang2nya ia dapat membantu meringankan beban kewangan client dari segi kos2 yang tidak dicover oleh medical card.


3. RAWATAN PESAKIT LUAR UNTUK DIALISYS BUAH PINGGANG DAN KANSER 100% Coverage.



Apabila client mengidap penyakit ini (cancer dan chronic kidney disease (CKD) sehingga memerlukan DIALISYS), rawatan berterusan diperlukan. Jadi, walau pun anda ambil plan Smart Saver 300 (bukan bayaran penuh)..untuk rawatan pesakit luar untuk 2 penyakit kritikal ini akan dicover 100% oleh PruBSN Takaful. 
Sebagai contoh, rawatan Kemoterapi atau Dialisys yang mana perlu dibuat dalam kekerapan tertentu...dan kalau Dialisys memang seumur hidup....jadi, kos berterusan ini sangat membebankan. Sekiranya client ada medical card HE+ ini, mereka tidak perlu risau dari segi kos rawatan, dan mereka boleh focus untuk buat rawatan. Ini kerana PruBSN sangat prihatin dengan keperluan medical card di luar.

Terdapat beberapa jenis medical card yang di luar menawarkan rawatan pesakit luar untuk Cancer dan Kidney, yang mana apabila disahkan sakit sahaja disebabkan 2 penyakit nie, limit seumur hidup medical card akan dihadkan. Anda harus meneliti terlebih dahulu sebelum membuat sebarang keputusan.


4. MANFAAT KOMPLIKASI KEHAMILAN



Manfaat ini amat istimewa kerana, tiada medical card yang seumpamanya (setakat statement ini ditulis) yang ada kat Malaysia yang macam nie. Maksudnya, medical card yang ada cover 8 jenis komplikasi utama. Details mengenai komplikasi kehamilan boleh rujuk di bawah.

Berikut adalah senarai komplikasi kehamilan yang dilindungi. 
  1. Pembekuan Intravaskular
  2. Kehamilan Ektopik (Kandungan luar rahim)
  3. Kandungan Molar
  4. Pendarahan Postpartum memerlukan histerektomi
  5. Eklampsia
  6. Embolisme Cecair Amniotik
  7. Embolisme Pulmonari Semasa Mengandung
  8. Toksemia Semasa Mengandung
Manfaat ini amat sesuai kepada wanita2 yang belum berkahwin dan ada perancangan untuk berkahwin dan mempunyai anak, selain yang sudah berkahwin yang mungkin merancang untuk mempunyai anak.


5. PENGECUALIAN DEPOSIT UNTUK KEMASUKKAN DI HOSPITAL-HOSPITAL 


  • Diantara hospital2 terpilih yang dimaksudkan adalah :
    • Prince Court Medical Centre, KL
    • Gleneagles Intan,KL
    • Sunway Medical Centre, PJ
    • Tropicana Medical Centre, Damansara
    • Darul Ehsan Medical Centre (DEMC), Shah Alam
    • KPJ Johor Specialist, JB
    • Gleaneagles, Penang
    • KBMC, Kota Bharu
    • Mahkota Medical Centre, Melaka
    • KPJ Kuching, Sarawak
  • Jadi, kalau anda ambil 2 plan yang saya sebutkan di atas tu, dan perlu masuk hospital untuk mendapatkan rawatan, anda tidak perlu membayar deposit kerana anda dikira sebagai VIP patient oleh hospital tersebut. Ini akan memudahkan anda untuk mendapatkan perkhidmatan perubatan yang terbaik.


6. TAMBAHAN HAD SEUMUR HIDUP UNTUK MANFAAT PERPINDAHAN ORGAN (utk plan HE+ Advanced dan HE+ Premier sahaja)


  • Sekiranya anda memerlukan rawatan perpindahan organ, dan anda sign up plan HE+ Advanced atau HE+ Premier, had seumur hidup akan dinaikkan kepada 100K dan 200K masing2. Ini kerana, kos rawatan untuk perpindahan organ memang sangat mahal dan rawatan biasanya tidak dilakukan sekali...sebab dalam kebanyakkan case akan ada process follow up yang berterusan. So, ini serba sedikit dapat membantu anda meringankan beban kewangan.


7. MANFAAT PEMBEDAHAN BALIK HARI

Manfaat ini membolehkan client yang memerlukan pembedahan kecil atau simple (minor surgery) dan bukan memerlukan bius penuh, sebaliknya hanya memerlukan bius setempat (bius pada tempat yang terlibat dengan pembedahan sahaja). Jadi, client tidak perlu untuk bermalam. 

Untuk plan terdahulu, sekiranya client ingin menggunakan manfaat ini, mereka perlu membayar bill dahulu dan buat tuntutan kemudian (bayar dulu baru claim)...namun, sekarang ini, medical card HE+, kami memahami keperluan anda, jadi, anda boleh mendapatkan (Surat Kebenaran dari pihak PruBSN) untuk membolehkan proses pembedahan tidak dibayar oleh client. Sebaliknya, pihak hospital akan membuat tuntutan terus ke hospital. Ia lebih memudahkan client dan proses rawatan akan lebih mudah dan cepat.


8. KEMUDAHAN MENDAPATKAN PENDAPAT KEDUA (SECOND OPINION) UNTUK RAWATAN 36 JENIS PENYAKIT KRITIKAL (Hanya untuk plan HE+ Advanced dan HE+ Premier SAHAJA)

Sekiranya client disahkan mengidap salah satu dari 36 jenis penyakit kritikal, mereka boleh mendapatkan khidmat nasihat second opinion daripada Doktor pilihan mereka dan mereka layak untuk membuat tuntutan sebanyak RM 500 dan RM 1,000 setahun (masing2 bagi medical card HE+ Advanced dan HE+ Premier)


Dan ada beberapa lagi ciri-ciri istimewa plan medical card Health Enrich + (HE+)....Saya menasihatkan anda, sekiranya anda ingin mendapatkan penjelasan yang lebih details, sila berhubung dengan mana2 agent yang sah, dan kalau boleh yang full time dan committed. Sekiranya anda ingin mendapatkan khidmat nasihat dari saya, anda boleh

hubungi saya di 012.6543.629 (Wan Ibrahim)

Tuesday, January 17, 2017

EPF Simpanan Shariah hits RM59.03bil

KUALA LUMPUR: The Employees Provident Fund (EPF) says a total of RM59.03bil of the initial RM100bil fund allocated for Simpanan Shariah 2017 have been taken up and 635,037 members have switched to Simpanan Shariah, as at Dec 23, 2016.


“We have anticipated that at least half of the initial RM100bil fund will be taken up and we are truly encouraged by the latest statistics. For Simpanan Shariah 2018, we have allocated RM50bil as further injection,” EPF chief executive officer Datuk Shahril Ridza Ridzuan said in a statement on Tuesday. 

“We are on a good track of growing our investment in Shariah assets. About 45% of EPF’s total investment assets are already Shariah compliant and we expect to grow these assets by at least RM25bil a year on average,” he added.

Simpanan Shariah was introduced in August 2016 as an option for members who wish to convert their current conventional EPF savings to one that is managed and invested in accordance with the Shariah principles. Members who wish to switch to Simpanan Shariah 2018 may do so before Dec 24, 2017.



Friday, January 22, 2016

Kisah tauladan

Perkongsian dari seseorang yang saya boleh saya panggil "abang" kerna umurnya yang mencecah 50 tahun.

Beliau bercerita bagaimana beliau dahulunya seorang yang sangat negatif tentang insuran dan takaful. Bagaimana pun kerna satu insiden dan peristiwa telah mengubahkan pendiriannya untuk selama2nya. Beliau memulakan cerita....

Pada awal tahun 2015 beliau iaitu bulan januari anaknya kemalangan menaiki motosikal sewaktu pulang dari tempat kerja. Anaknya meninggal ditempat kejadian akibat kecederaan yang teruk.

Kesedihan yang teramat sangat dirasai kerna itu adalah anak lelaki sulungnya. Anak yang ditatang dari kecil dengan penuh kasih sayang. Padanya itulah bakal pembela keluarga semasa umur tuanya. Setelah 2 minggu bersedih diatas kematian anaknya itu, beliau dihubungi seorang Ejen Takaful memberitahu bahawa anaknya ada membeli polisi Takaful baru2 ini. Abang ini dengan rasa hairan kata " tak mungkin, sebab saya tahu anak saya ni takkan buat sesuatu tanpa meminta kebenaran saya"..

Satu pertemuan diatur diantara Ejen Takaful dengan abang ni untuk menunjukkan segala transaksi pembelian sijil takaful yang dibeli anaknya itu. Setelah diteliti memang benar anaknya ada memegang sijil Takaful syarikat tersebut. Beliau tidak menyangka bahawa anaknya itu baru sahaja menyertai pelan takaful itu 3 minggu sebelum kematiannya iaitu pada akhir bulan disember 2014.

Setelah ditunjukkan semua bukti2 itu, Ejen takaful berkenaan menyerahkan cek pampasan bernilai RM50,000 kepada beliau. Alangkah terkejutnya beliau dengan hanya sekali sumbangan dalam pelan takaful dapat pampasan sebegini. Tanpa diduga air mata jantannya mengalir membasahi pipi, terkenangkan anaknya yang seolah2 tahu akan ajalnya hampir tiba.

Beliau lanjut berbicara, "Wan buat betul2 kerja Wan ni, jumpa orang2 mcm saya yg dulu negatif tentang insuran takaful. Tak faham apa pun. Hanya dengar cerita kawan2 yang sama negatif tentang insuran takaful tanpa fahami apa yang sebenarnya".

Setelah beberapa ketika saya mohon mengundurkan diri kerna ada urusan yang lain pula. Salam dihulur tanda sampai masanya untuk kami berpisah, pelukan mesra sebagai penghargaan atas perkongsian pengalaman. Jelas wajahnya muram menampakkan lagi akan kesedihannya..

Begitu lah pengalaman sebagai ejen takaful. Pelbagai kisah suka duka orang ramai yang didengar. Banyak juga kes yang saya jumpa prospek yang berminat nk ambil pelan takaful tetapi suami tidak beri izin dan mcm2 lg.

Apa yang penting adalah "Apa yang akan kita ditinggalkan untuk anak / isteri / mak ayah / adik kakak selepas pemergian kita" Adakah hutang? atau sebaliknya.

Moga kisah ini memberi manfaat

Saturday, November 8, 2014

KOS PERUBATAN DI MALAYSIA

Kos Perubatan Di Malaysia Meningkat Setiap Tahun. Adakah anda sudah bersedia menghadapi segala kemungkinan? 

Hubungi saya untuk keterangan lanjut. Wan - 012 6543 629



Wednesday, July 16, 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1435H


SALAM AIDILFITRI SEMUA

Dalam pada kita bergembira menyambut Aidilfitri, janganlah lupa untuk sediakan payung sebelum hari hujan.
Jika dah lupa cara bagaimana untuk mendapatkan konsultasi percuma,
sila lihat rajah dibawah.
Simple bukan?
Jom apply segera :)


Sunday, March 16, 2014

Bina Kerjaya Anda di Al Isra Associates


Illustrasi pendapatan agen-agen di Al-Isra'.
Berminat? Sila isi ruangan dibawah.
Nama Penuh *


No Telefon *


Pekerjaan Sekarang *


Lokasi *


Umur *


Email Anda *


Sunday, August 18, 2013

Medical Card Terbaru dari Prudential BSN

Medical Card Terbaru dari PruBSN.
 
HealthEnrich Premier - Full Coverage !!

Room and Board - Entitled for RM1,000/day for Preferred Hospital.
Organ Transplant (Lifetime Limit) - RM200,000.

Hospital Daily Cash Allowance - RM 200
Maternity Complications - RM20,000/year (1st in INSURANCE MARKET!!!!)
Overall Annual Limit - RM200,000

Lifetime Limit - RM4,000,000!!


Preferred Hospital :
PRINCE COURT HOSPITAL
GLENEAGLES KL
SUNWAY MEDICAL CENTRE
GMC PENANG
KPJ JOHOR SPECIALIST HOSPITAL


Dapatkan Quotation anda secara PERCUMA di:
http://www.takafulhealth.com/p/free-quotation.html


 (Picture taken at  Prince Court Suite)

HUBUNGI SEGERA!!

Wan Ibrahim (012.6543.629)

Call/SMS/WhatsApp.
BB Pin: 21db110f.

Thursday, May 30, 2013

Kisah Pelanggan Prudential

Bila terbaca keratan akhbar ini, teringat satu kisah sepasang suami isteri...

Si isteri sgt menentang keputusan suami utk mengambil polisi takaful kerana memikirkan kewangan keluarga yang terhad.

Sang suami berfikiran jauh dan mengambil keputusan utk ambil polisi takaful tanpa pengetahuan si isteri..

Beberapa bulan kemudian, sang suami kemalangan dan meninggal dunia.. Maka bersedihlah si isteri dan keluarga. Dilihatnya wajah anak2 mereka yg masih kecil. Kesian.. Anak2 yang masih kecil yg tidak mengerti apa2. Hidup tanpa ayah..

Kini si ibu perlu memikul tanggungjawab sebagai ayah+ibu.. Perlu mencari rezeki untuk membesarkan anak2. Perbelanjaan sekolah, keperluan harian, sewa rumah semuanya berlegar di fikiran.

Buntu apabila memikirkan bagaimana hendak menghadapi semua ini seorang diri.

Kemudian datang berita daripada adik arwah suami bahawa arwah ada mengambil pelan takaful. Alangkah terkejutnya si isteri. Terus mereka berurusan dengan pihak takaful.

Si isteri menitiskan air mata, apabila syarikat takaful mengeluarkan cek RM100 Ribu sebagai pampasan atas kematian suaminya

Maka, bermulanya timbul kesedaran tentang kepentingan mengambil pelan takaful.

Si isteri menarik nafas lega, dengan duit pampasan ini dapatlah kiranya menguruskan keluarga berseorangan buat sementara waktu sebelum memikirkan langkah seterusnya.

Si isteri telah belajar akan kesilapannya dulu. Dengan duit pampasan yg ada, digunakan sedikit untuk mengambil pelan takaful utk dirinya. Hati berkata "kalaulah aku xde nnti, apalah yg akan ku tinggalkan utk anak2 ku? Diharap dgn pelan ini adalah sedikit peninggalan utk mereka"

Pelajaran buat isteri : Jangan larang suami ambil pelan takaful, jika mereka tiada, itulah peninggalan buat anda.

Pelajaran buat suami :
Jadilah suami yang bertanggungjawab. Fikirkan tentang nasib isteri dan anak2 apabila kita tiada nanti.
 
 ACT NOW :)  BEFORE IT'S TOO LATE :(
Hubungi Wan Ibrahim 012 6543 629 Untuk keterangan lanjut.

Thursday, May 23, 2013

TAKAFUL bukan TAFAKUL

Sudah menjadi rutin harian saya untuk berkongsi tentang kepentingan takaful. Apa yang menggelikan hati saya, ada kala sesetengah orang apabila sy bertanya, "Encik ada pakai apa-apa insurans/takaful tak?'
dengan penuh yakin mereka menjawab 'Ya, saya ada pakai tafakul".
Memang menampakkan mereka menipu.. yang sebetulnya takaful, bukan tafakul.. hehe.

Itulah penyakit orang kita, apa salahnya bercakap benar. At least kalau mereka sincere boleh dapat ilmu baru tentang takaful. Bukan kena bayar pun..

Tapi inilah namanya tanggungjawab. At least sy lakukan kerja saya dan apa yang saya patut lakukan. Nak atau tidak terpulanglah pada diri sendiri.

Jika anda ingin penerangan ringkas mengenai pelan takaful & kad perubatan yang dapat membantu anda dan keluarga anda daripada bahana bil hospitalyang sangat membebankan, sila hubungi saya, di talian  
012 6543 629 utnuk keterangan secara percuma.

Akhir kata, sedikit nasihat daripada saya, ingatlah..


Dari Ibnu ‘Abbas, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,


اِغْتَنِمْ خَمْسًا قَبْلَ خَمْسٍ : شَبَابَكَ قَبْلَ هَرَمِكَ وَ صِحَّتَكَ قَبْلَ سَقَمِكَ وَ غِنَاكَ قَبْلَ فَقْرِكَ وَ فَرَاغَكَ قَبْلَ شَغْلِكَ وَ حَيَاتَكَ قَبْلَ مَوْتِكَ



“Manfaatkan lima perkara sebelum lima perkara :

Waktu mudamu sebelum datang waktu tuamu,
Waktu sehatmu sebelum datang waktu sakitmu,
Masa kayamu sebelum datang masa kefakiranmu,
Masa luangmu sebelum datang masa sibukmu,
Hidupmu sebelum datang kematianmu.”
(HR. Al Hakim dalam Al Mustadroknya, dikatakan oleh Adz Dzahabiy dalam At Talkhish berdasarkan syarat Bukhari-Muslim. Hadits ini dikatakan shohih oleh Syaikh Al Albani dalam Al Jami’ Ash Shogir)
Waktu mudamu sebelum datang waktu tuamu, maksudnya: “Lakukanlah ketaatan ketika dalam kondisi kuat untuk beramal (yaitu di waktu muda), sebelum datang masa tua renta.”
Waktu sehatmu sebelum datang waktu sakitmu, maksudnya: “Beramallah di waktu sehat, sebelum datang waktu yang menghalangi untuk beramal seperti di waktu sakit.”
Masa luangmu sebelum datang masa sibukmu, maksudnya: “Manfaatklah kesempatan (waktu luangmu) di dunia ini sebelum datang waktu sibukmu di akhirat nanti. Dan awal kehidupan akhirat adalah di alam kubur.”
Masa kayamu sebelum datang masa kefakiranmu, maksudnya: ”Bersedekahlah dengan kelebihan hartamu sebelum datang bencana yang dapat merusak harta tersebut, sehingga akhirnya engkau menjadi fakir di dunia maupun akhirat.”
Hidupmu sebelum datang kematianmu, maksudnya: “Lakukanlah sesuatu yang manfaat untuk kehidupan sesudah matimu, karena siapa pun yang mati, maka akan terputus amalannya.”


ACT NOW BEFORE IT'S TOO LATE.

Sunday, May 12, 2013

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL


KAMI KINI TELAH MEMENANGI
"ASIA'S BEST TAKAFUL OPERATOR"
2012.


SYABAS DIUCAPKAN DI ATAS PILIHAN YANG BIJAK INI!